farrahalim f a r r a h a l i m: #SetiaHujungNyawa

Wednesday, 9 January 2013

#SetiaHujungNyawa


hai hai hai. korang tengok tak drama "Setia Hujung Nyawa" kat TV3 tu? best kann?
Sweet manja manja gitu Zain dengan Ersalina tu. haha. asyik tergelak jee tengokk. tapi tgh sweet sweet, tgh bahagia, tgh happy, tiba tiba ade incident yang tak di sangka berlaku pada Ersalina, isteri kpd Zain. Woahh konflik betul. sape yg tak tgok tu gi try search kat youtube. hehehehe. dan kat bawah ni fara dapat sinopsis drama STN dari blogger. hihi so korang yang nak baca, baca lah.. nanti fara dapat voucher nak beli ah novel dia. haha. nak baca sendiri karya asal dye baru syokkk! huhu


ni novel nyeee! nak beli nak beli! hihi >.<


Ni pelakon utama drama ni. =)
Amar Asyraf & Nelydia Senrose

SINOPSIS :

Pengantin perempuan lari? Inilah takdir yang telah menemukan jodoh antara Ersalina Imani dan Zain Hakimi. Ersalina sangat cantik, matang, berbudi bahasa, kira cukup pakej walaupun baru umur 18 tahun. Zain pulak hensem, caring. Sofea iaitu tunangan Zain telah melarikan diri ke luar Negara saat2 majlis perkahwinan mereka. Datin Adibah iaitu mummy Zain sedaya upaya mencari pengganti kepada menantu tidak jadinya. Zain hanya menurut untuk menjaga maruah keluarga. Cari punyer cari..tup2 dia terjumpe dengan Ersalina di rumah Haliza. Kira cinta pandang pertama untuk dibuat menantu. Haliza iaitu mama Ersalina dan Datin Adibah merupakan rakan berpersatuan. Dia terus tertarik untuk jodohkan Ersalina dengan Zain.

Haliza pula merasakan bagai disorongkan bantal. Satu rahsia besar cuba disembunyikan oleh Haliza yang melibatkan maruah keluarga. Ersalina telah pengsan di rumah dan disahkan hamil. Hancur hati seorang ibu apabila maruah diri seorang anak yang dikasihinya tergadai hanya kerana nafsu remaja. Dr. Sofea iaitu Dr peribadi keluarga Haliza telah diminta merahsiakan perkara ini dari Ersalina dan semua orang. Malu beb! Haliza telah menerima lamaran Datin Adibah. Ersalina yg tak tau pape ni terpaksa terima untuk menjaga hati mamanya sekaligus menebus dosa hitamnya. Sebelum majlis kahwin, Ersalina dengan tak sengaja telah terlanggar Zain di shopping complex dan dua2 terpana melihat keindahan Tuhan. Jeng…jeng…jeng..sudah jatuh cinta ke?

Zain yg sah sebagai suami Ersalina amat terkejut melihat gadis yg berjaya mencuit hatinya di shopping complex adalah isterinya. Kedua ibubapa mereka mengharapkan kebahagiaan. Zain dan Ersalina mula dengan sebagai kawan dan Ersalina follow jer rentak Zain walaupun hati berbunga cinta. Salah Zain luahkan rasa cinta terhadap Ersalina, perkara aib yg disembunyikan oleh Haliza terbongkar bila Ersalina jatuh dan keguguran. Terduduk Zain sekejap! Haha. Ersalina masih blum disentuh tetapi keguguran. Anak sape tu?Haliza amat takut dengan masa depan Ersalina puteri tunggalnya. Ersalina juga terkejut kerana mamanya merahsiakannya. Kini barulah dia tahu tujuan mamanya kahwinkannya. Zain, Ersalina, Haliza dan Dr. Sofea cuba sembunyikan rahsia besar ni. Zain berlakon baik dengan Ersalina di depan ibubapa mereka. Di belakang, Ersalina di maki, diherdik dan dianggap barang terpakai. Sadis2! Ersalina bertahan dan sabar kerana cintakan hubungan mereka. Kuasa Tuhan siapa yang tahu. Selepas cuti bulan madu di Bali yg tak berapa nak madu ni, Zain dapat terima Ersalina sebagai isterinya.

Zain ni romantic!!Tapi badai datang bila Zain kemalangan dan koma selama sebulan. Ersalina bagaikan orang gila tapi mulai berubah bila dia disahkan hamil anak Zain. Hady iaitu kawan baik Zain merasakan sekali lagi Zain ditipu oleh Ersalina. Perbualan Hady dan Ersalina tentang Ersalina yg bukan dara sebelum kahwin telah didengar oleh mummy Zain. Hady ni mmg mulut tempayan. Haha. Datin Adibah minta Zain ceraikan Ersalina kerana rasakan keluarga Haliza menipu anak mereka. Zain cuba dijodohkan dengan Erniza. Ersalina dan Zain amat tertekan dan sering berjumpa secara sembunyi. Sesuatu telah insafkan Datin Adibah bila sejarah hitam Zain dan Ekin diketahuinya. Zain pernah meniduri Ekin waktu mudanya. Ish2 dunia2. Datin Adibah minta maaf pada smua pihak kerana cuba pisahkan Ersalina dan Zain.

credit to admya.blogspot.com =)


Wassalam
^_^V

THANKYOU ! NEED YOU ADVISE :D

2 nasihat:

Anonymous said...

It's a fantastic experiencing to look good. If you are inside a fashion slump and need some help, it's tough to know how you can find the correct details. What exactly is showy and precisely what is timeless? Follow this advice to assist you to choose sections that slimmer you whatever the months are.

Never be scared of reinventing yourself. There is absolutely no tip which says you need to constantly outfit 1 certain way. Actually, should you managed, it would be really unexciting.[url=http://www.2012uggboots4uks.co.uk]ugg boots online[/url] Have a look at Madonna. She changed her seem many instances over time, that is part of her attraction. If you are thinking of moving blonde, undertake it. For those who have had lengthy locks your entire existence, consider brief locks. Life is about using modifications, and that undoubtedly applies to fashion.

A bulging tummy can certainly make your trend experience a unpleasant nightmare.[url=http://www.2012uggboots4uks.co.uk]childrens ugg boots[/url] In the event you fall into this category, you need to make sure that you do anything to solve your trouble, as wearing the proper clothes will not likely repair the problem in the long run. Try out a variety of a healthy diet and a good exercise routine.

If you are searching for bringing back a well used trend, then simply just look at photos in the pattern that you would like to bring again.[url=http://www.2012uggboots4uks.co.uk]uk ugg boots[/url] Then develop your own personal style that suits what it is you try to refresh and figure out how to start off your own personal fashion tendency that individuals will enjoy.

Request your loved ones the direction they truly feel about how you will attire.[url=http://www.2012uggboots4uks.co.uk]ugg boots for sale[/url] Tell them that you are considering changing how you outfit and you would like some favourable opinions from their website. They can assist you determine a style that works for you simply because they know the most about how exactly you've dressed your although lifestyle.

WIth everything which you found out about design these days you must sense considerably better about your appearance each day. There is a lot you can do to improve your appearance and also to make folks look at you once or twice since they go by. Best of luck impressing individuals with your fashion sense.[url=http://www.2012uggboots4uks.co.uk]ugg boots uk sale[/url]

MiMiNadam said...

wwootttt2 -.- zain syg mimin ni tau :p bhaha

 
Copyright © . All Right Reserved by FarraHalim