farrahalim f a r r a h a l i m: March 2012

Tuesday, 27 March 2012

pengertian CUKUP :)




CUKUP adalah persoalan kepuasan hati . 
CUKUP hanya boleh diucapkan oleh orang yang bersyukur atas apa yg diperoleh .
Tak perlu takut untuk berkata CUKUP . 
Mengucapkan kata CUKUP bukan bererti kita berhenti berusaha .
'CUKUP' juga tidak boleh disama erti anda sudah berpuas hati .
Mengucapkan kata CUKUP membuat kita melihat apa yang telah kita terima ,
 bukan apa yang belum kita dapatkan .
Jangan biarkan kerakusan manusia membuat kita sukar untuk mengungkapkan kata CUKUP .
Belajarlah mencukupkan diri dengan apa yang ada pada diri kita hari ini .
Maka kita akan menjadi manusia yang sangat berbahagia dan sentiasa bersyukur dengan apa yang ada .
Jadi , Belajarlah untuk berkata 'CUKUP'

(^_^)

THANKYOU ! NEED YOU ADVISE :D

Saturday, 24 March 2012

Doaku Buat Kekasih :)



Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta


Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti


Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih


Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih


Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih




THANKYOU ! NEED YOU ADVISE :D

Saturday, 17 March 2012

sabo je laa erk !




haiii korangg . hari ni aku rasa lemah semacam jerk . macam takde mood . haii kenapa la hai . dah la mood ta baik pasal semalam tak hilang lagi . ni timbul masalah lain pulakk .  adeiii =,=' . hurmm na tau pasal apa semalam aku badmood ? ni haa meh sini duk depan cek mai . nak habak laa nii . haha


Benda ni pasal aku punya lecturer nak dtg melawat aku kat tmpat praktikal . Minggu lepas (8Mac2012) , poli aku ada hanta surat pakai fax yg mengatakan lect nak datang melawat aku pd 15 Mac 2012 (Khamis) . semalam laa kan . Dalam surat tu jgak ada bgtahu jangkaan waktu lect nak datang tempat aku dalam pkul 8pagi hingga pkul 5ptg . fuhhh lama sehh . haha
Maka itu , aku cuba la menyiapkan dengan bertungkus lumus nya menyiapkan report harian aku yg terbengkalai tu dan sediakan draft report biasa sebelum tibanya 15Mac2012 . penat doee
(draft tu just nak tunjukkan konon nya aku fokus la kat praktikal ni . fokus la sngat kan .!) haha


Okay! . pastu , pada hari kejadian , dengan rasa TAK SABAR + EXCITED + keDEBOran nya hati aku ni , aku tunggu laa dari pkul 8.00 pagi tuu . 

tunggu ~
tunggu ~
tunggu ~


Jam pkul 10 pagi , bos tanya :  "Lect awak dah sampai belum , kalau dah sampai inform saya cepat". 
Aku jawab :   "okayy".

then , aku tunggu lagi ..
tunggu ~
tunggu ~ tunggu~

Pegi lunch jap , lapa ~ , tak tahan daa perut lama sgt tunggu lect nak sampai . haha
solat zohor ~


Tiba jam pukul 2 petang . 
Bos tanya lagi :  "Lect awak dah sampai belum , nak datang pukul berapa ni ? ".
Aku jawab :  "Errrr , belum datang lagi laa bos . saya tak tau datang pkul brapa , lect just inform dlm surat dye akan dtg dalam pkul 8 hingga 5ptg . tu jerkk " .
Bos jawab : '' Oohh yeke . takpe laa . nanti lect awak dah sampai awak bgtau " .
Aku jawab lagi :  "okayyyy" .


Errrr ~ taem tu aku da start paiseh daa , rase geram pun ada .. haihh mana laa lect aku ni pegi melencong . takkan sesat pulak kot . aku punya tempat ni area jalan utama bandar BP je . takkan ta jumpa kott . haihh 

=,='
tunggu lagi ..
tunggu ~ tunggu ~ tunggu ~
tunggu ~ tunggu ~


Hanya sabar menanti akan kedatangan lecturer ku yg aku ........  err geram dahh !

tunggu punya tunggu punya tunggu ~

Tiba - tiba mesin punchcard bunyik lagu ~ "laaaallallalllalaaa" ~ haa lebih kurang la camtu lagunya . haha
then aku tgok jam . WHAT ? dah pkul 5.30 petang ?? dah time balikk dah niiii !
Oohhhhhh ~~~  ! soo terrible . MANA laaa lecturer SAYANG aku niiihh ???


Dan buat terakhir kalinya ..
Bos tanya :   " Mana laa lecturer awak nii ? hai takkan sesat kott , tak datang la tuu . Kesian saya tgok awak tunggu lecturer awak . bukan main excited lagi awak ."
Then aku hanya mampu tersenyum kelat dan menjawab :  "Rrr tatau la boss . no komenn . yerla tu kot . nanti papehal , sy bgtahu boss laa" . =) {fake smile} grr ! WAAAA~~ bengang gilerrr !!!! na nangis pun ada . ta pasal - pasal kene perli dgn bosss !! waaa ~


Grrr . penat dahh aku berceritaa .  tak sanggup dah untuk aku meneruskan nya . rase bengang + sedihh . sobsobss . mata aku punn dah nak terkulai layu nii . ngantuk doee . sweetdream !

wassalam . !
ZZzzzzzz




THANKYOU ! NEED YOU ADVISE :D

Sunday, 11 March 2012

GILA novel !




hai korang , korang n korang . hari ni tetibe rajin nak update sebab hari ni holiday ! 
minggu holiday !
yeahhhh ! 
^_^
heee


cuti - cuti camni korang selalu buat apa ek ?
mesti macam2 plan korang dah plan utk cuti an 
ade yg nak gi melancong , pi jalan2 kat mall , tgok movie , ber'dating' . opps ! hee
even korang dah plan mcm2 , aku pun ada plan tersendiri taem cuti ni .
tapi tak laa gempak , dalam rumah jekk
haha apalagi kalau bukan menelaah novel ! haha


HAA ! sapa kat sini suka gila baca novel ??
haa lompat bintang cepat ! hehhehe :p
kalau korang nak tau , aku suke sgt laa baca novel (ade aku tanya?)
ta kira la novel apa .
novel cinta ke , novel seram ke or apa2 je . tp collection aku sikit jek , ta banyak mana pun. 
ade laa dalam 10 buah novel . sikit an an ? hehe


aku ni kalau nak baca novel taem bosan , tgh fikir byk problem (padan muka byk masalah . jht nya aku !)
haa sebab tulaa . hee
tapi kalau aku da sekali sentuh novel , haa memang aku duduk terperap je la kat bilik .
satu keje hape pun aku tak buat . tapi taem makan on time okayy ! ngeh ngeh :p
bagi aku baca novel ni kan, aku boleh release tension .
boleh lupa semua problem yg melanda kat kepala hotak ku ini taw .
tapi tatau la korang kann .
hee (^_^)


btw , korang nak tgok tak collection novel aku yg sikit tuh .?
alaa sikit jee pun . tgok la heh . just nak share2 je. hee
banyak taw novel2 yg best tangkap leleh ! 
hoho





haa ! ini dia koleksi novel aku !
ehh dalam pic ade 9 je kan , lagi satu adik aku pinjam bwk balik uitm dyee . waa 
kesian novel tu tak dapat nak join sekali . huuuu T.T
hehe takpe2 .
haa korang , ade yg berkenan?
ada yg da baca ?
sapa belum baca , korang cari la novel2 tu kat kedai buku selagi stok masih ada . 
okayy ! huhu
peace (^_^)




THANKYOU ! NEED YOU ADVISE :D

Friday, 9 March 2012

Segmen BEN ASHAARI




BEN ASHAARI


BEN ASHAARI dan RAKAN BLOGGER


perkara menarik yg berlaku pada hari ini 
ialah 


Staf SAJ Belanja Saya Lunch Nasi Kerabu Dan Milo Ais .


okayy , sekian :)

THANKYOU ! NEED YOU ADVISE :D

 
Copyright © . All Right Reserved by FarraHalim